Březen 2010

Budoár staré dámy - Boží

27. března 2010 v 13:46 | Yominis
Tuhle písničku už mám v počítači bůhví kolik let...
A teprve teď jsem si ji zase pustila.
A je pořád stejně šílená a psycho jako byla vždycky.
Martine, Martine, cos to tehdy jenom poslouchal... XD

Bento - farma + rýžové koule

25. března 2010 v 9:41 | Yominis |  Bento & další jídlo
Tak sem přidávám další ukázky mých svačin.
Doufám, že je poznat, že se v nich snažím zlepšovat...

První jsem měla ve středu:
bento farma
A obsahuje to:
Prasátko - rýžová koule s černým sezamem plněná vepřovým masem a obalená plátkem šunky. Oči, nohy, ouška a čumáček jsou udělané pomocí sýra a zrnem černého sezamu
Ovečka - rýžová koule plněná vepřovým masem a posypaná bílým sezamem, hlava je pomocí šunky, oči jsou z mrkve
Sud - papriku jsem vystlala šunkou, aby mi šťáva z fazolí nevytekla
Výběh - pro ovečku je udělaný z brokolice, pro prasátko z mrkve a několika kousků fazolí


A další bento, včerejší:
bento rýžové koule
Uznávám, že tohle nebylo podle žádného tématu. Možná tak kytičky. :-)
Je v něm:
mrkev, velká spousta mrkve (některá ve tvaru kytiček)
kedluben (velké plátky jsou schované pod vrstvou mrkve, vykrajované kytičky jsou vidět nahoře)
vajíčko
rolka z nivy a šunky
velký plátek šunky
rýže s černým sezamem (je schovaná pod tou šunkou)
kolečka papriky
rýžové koule - 2 obalené v černém sezamu a 1 v bílém

Prokletí - 2.fáze

23. března 2010 v 9:18 | Yominis
Tak, následuje druhá část mého smolného týdne.
Tentokrát už nebudu tak dopodrobna rozpitvávat každou věc, co se mi přihodila, ale dám vám je sem hezky všechny najednou, ať se můžete pokochat cizím neštěstím.
rain





Zbytek pod perexem


Bento - les

19. března 2010 v 16:22 | Yominis |  Bento & další jídlo
Tak jsem se rozhodla označovat moje svačiny tak, jak jim už sama říkám od té doby, co je dělám - bento.
Pro ty, co to neví, tak bento jsou svačinové boxy, které se připravují v Japonsku.
A většina těch, co je dělají si s nima různě hraje, zdobí je a plní vším možným i nemožným.
Nu, abyste viděli některé opravdu mistrovské kousky, myslím, že stačí, když do google zadáte "bento"
Například: 1 2 3 4 5
Na takové machry teda rozhodně nemám.
dizzy a




Ale rozhodla jsem se, že se budu učit, abych pak byla schopná dělat krásné, roztomilé a chutné svačiny.
Některé návody budu nejspíš dávat i sem, protože většina těch, co jsem našla, je v angličtině.

A teď už moje středeční bento!
bento les
Je tam:
měšec z omelety plněný kuřecím masem s cibulkou a hermelínem (žloutek z omelety se do masa krásně vsákl a bylo to mňam)
trojuhelníčky hermelínu
vařená brokolice (měla představovat mech)
ruličky z taveného sýra
ředkvičky (houby a cosi, co moje spolubydlící označila za lesní dráčky)

Bylo to zdravé, chutné a hlavně mě to zasytilo prakticky na celý den ve škole.
full

Poslední

11. března 2010 v 20:28 | Yominis |  Bento & další jídlo
Tak a zpětně přidávám poslední svačinu v tomhle týdnu na právech.
Dneska jsem totiž jela hned dopoledne domů, protože zítra mám kadeřníka.
Konečně možná budu zase vypadat jako člověk.




Nu, ale středa byla dlouhá, na kolej jsem se dostala až po osmé hodině večer (o tom, že jsem skoro zmrzla v kostku ledu, když jsem musela čekat bůhví jak dlouho na zastávce, radši ani nemluvím)
Takže svačina byla potřeba.
A protože se mi nechtělo kupovat maso (nespotřebovala bych ho za tak krátkou dobu a je drahé), udělala jsem klasickou svačinu "co zbylo z dřívějška"
Je v ní:
mrkev (myslím, že komentář už není potřeba)
spousta hlávkového salátu (hlavně se nedotýkat kovem, abychom nezabili vitamíny!)
rajčata
párek (už potřebovaly dojíst)
fazole (zbytek plechovky jsem měla ten den k večeři)
niva (další pozůstatek, tentokrát z nivové omáčky)

Nu a z těchhle přebytků vznikla super chutná svačina plná vitamínů a různorodých chutí!

Menza vs. domácí vaření + svačiny

8. března 2010 v 21:13 | Yominis |  Bento & další jídlo
Tak je to zase tady, s návratem na kolej mi opět začalo každodenní vaření.
Mě to tak baví.




Bavily jsme se s kamarádkama a žádná z nich nechápe, proč se vlastně otravuju s vařením, když přece mám menzu.
Jenomže to není ono.




V menze mi totiž spousta věcí nechutná, masa dávají vždycky tak málo, že kdo najde dva kousky, je šťastlivec a ani porce nejsou nijak extra závratné.
Naproti tomu já si uvařím vždycky to, na co mám chuť, hlídám si, abych měla pořád hodně zeleniny (další věc, kterou v menze prakticky neznají) a navíc mi jedno jídlo vystačí prakticky na celý den, vzhledem k množství, jaké dělám.
A jedno jídlo mě stojí cca 70Kč, přičemž menzu mám za 35Kč.
Takže i když sečtu plusy a mínusy, domácí vaření u mě vítězí.




A co že jsem to dneska měla?
Je to asi špatně poznat, ale jedná se o sandwitch se sýrem, mrkví (je i unvitř) a hlávkovým salátem.
K tomu je sýrová hvězdička (resp. toustový chleba se sýrem ve tvaru hvězdičky ^_^) a další mrkvička.
Je to opravdu jenom na zakousnutí, obědvala jsem totiž na koleji (zase tatíkovu houbovku).

Nu a na zítra jsem si připravila už tak trošku kalorickou bombu, protože mám tělocvik a školu mám od osmi od rána (HNUS!) do čtyř odpoledne.

Moje oblíbené těstoviny s nivovou omáčkou a cibulkou,
párky (vím, že vypadají ošklivě, ale to je proto, že jsou opečené, takže se z nich vyškvařil tuk)
hermelín (už dlouho jsem ho neměla)
mrkev (nepotradatelný základ mojí stravy, doufám, že se nepředávkuju vitamínem A jako bratranec, který pak krásně zoranžověl)
hlávkový salát
rajčátko

Už se těším, až si ji zítra dám!

Další mňamka na svačinu

4. března 2010 v 15:47 | Yominis |  Bento & další jídlo
Ano, už zase omdlíváte nudou z toho, že jediné, co sem přidávám jsou jenom fotky mých svačin.
Jenomže mě to baví







Tentokrát jsem se překonala a myslím, že je to docela pestré.
Jsou tam:
kostičky z vepřového masa na kari a s paprikou
niva
jemné párky
červené fazole z konzervy
půlka rajčete
červená paprika
PS: Vím, že ty přihrádky z papriky asi vypadají divně, ale byly tam účelově. Nechtěla jsem totiž, aby se mi při prvním pohybu nalepilo rajče na párek nebo fazole na nivu.
Takhle zůstalo hezky všechno na místě ^_^d

A jako vždycky jsem si moc pochutnala.
Zajímalo by mě, jestli si hodně lidí dělá taky svačiny nebo na to prostě kašlou a koupí si bagetu...
Garantuju, že i když tohle zabere víc času, je to zábava a navíc si sami připravíte přesně to, na co máte chuť.